Събития и новини

За мен готвенето е удоволствие и начин на живот!

За мен готвенето е удоволствие и начин на живот!

Казвам се Кънчо Кучешев на 34 г. от гр. Казанлък и работя като главен готвач в ресторанти „Capella Pizza&grill”.

Да бъда готвач, бе голямата ми мечта. Докато другите деца четяха детски книжки и играеха на фунийки, аз разглеждах готварските книги на баба ми. Спомням си една с рисунки, в която имаше много картинки на гозби, печива и сладкиши. Прелиствах я с часове и си представях как ги приготвям.

И тогва осъзнах, че призванието ми е да готвя.

Завърших учлище със специалност оператор на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Веднага след това започнах работа като сладкар, но обстоятелствата бяха такива, че се озовах в един ресторант на българското черноморие. Там пържех само картофи и риба, но да си в кухнята и да готвиш на равно с готвачите беше вълнуващо. След което реших, че в малкия град няма да успея да постигна за това което мечтаех, и  се преместих във Велико Търново. Там започнах като обикновен готвач на топла кухня и за 6 месеца вече бях заместник главен готвач. Не беше толкова трудно да достигна до тази позиция, но разбрах колко много отговорности поемам, и че от тук нататък ще става все по-интересно и запленително. Опита който натрупах ми даде увереност, че ще мога да се справя и на място като в нашата столица - София. Там където конкуренцията е много висока и шансовете за развитие са много по-големи.

След пристигането ми в София започванах като редови готвач топла кухня в ресторант Capella, което беше един от най-добрите шансове за работа, които имах. В последствие преминах през майстор пицар и зам. Главен готвач на ресторанта в детския център в The Mall. След време компанията разшири бизнеса си, гласуваха ми огромно доверие и пред мен се откриха нови хоризонти, за да разгърна възможностите си. За мен беше истинско предизвикателство да приема длъжността главен готвач в новооткриващия се тогава детски център Capella Play с ресторант Capella pizza&grill в Мега мол. Изявих се в ново за мен поприще – кетъринга и имах възможността да изготвя новите предложения в кетъринг менюто на ресторанта.

Горд съм, че успях да сформирам свои екип в кухнята и в момента те са като мое семейство и съответно добрите резултати се постигат с лекота и удоволствие. Ежегодно разработваме нови менюта и различни концепции в кухнята, което ми дава възможността да се уча постоянно и да се развивам в професията си.   

Сподели в социалните мрежи