Събития и новини

Pavarotti Tribute

Pavarotti Tribute

 

Pavarotti Tribute оперното събитие на есента

 

Големи български оперни изпълнители отдадоха почит на Лучано Павароти

 

 

 

Спектакъл в памет на великия Лучано Павароти по повод 10 годишнината от смъртта му организира импресарска агенция Art Lirica.
Pavarotti Tribute е мини концерт, в който участваха известни български оперни певци. Почитатели на оперното изкуство имаха удоволствието да се насладят на нетленната музикална класика със селекция от вина и хапки в изисканата обстановка на ресторант Capella в Park Center.
Подобно събитие се провежда за първи път у нас, но организаторите имат опит с такива мероприятия в чужбина – „опера в ресторант“ - артистите изнасят своеобразно представление, пеейки и разхождайки се между посетителите в заведението.
Основен артист е ПЕТЪР ДАНАИЛОВ, който е определян от немската музикална критика като „типичен белкантов певец, притежаващ дълбок и необикновен, изпълнен с нюанси, баритонов тембър, който чрез  своята вокална интерпретация променя изразността от яростно до лирично звучене”.
С него се изяви Йоана Кадийска - Носител на множество национални и международни вокални призове сред които конкурсите "Елена Николай", "Франц Шуберт" и International Vocal Competition. Както и младия тенор Любомир Дамянов. Открит от своя преподавател Петър Дамянов. Трамплин в кариера на Дамянав е участието му в Международна Оперна Академия в Болоня, Италия през 2017 г.
 

 

Сподели в социалните мрежи