Събития и новини

Какво е чувстово да бъдеш част от семейството на Capella Play

Какво е чувстово да бъдеш част от семейството на Capella Play

 

Здравейте, казвам се Мария на 21 години, родом от малкия, но прекрасен град Пазарджик. Винаги съм харесвала родното си място, но за жалост колкото и красив, пъстър и спокоен да е града, възможностите му не са особено големи, което и бе причината да дойда тук в София- за да уча и работя.  Завърших средното си образование там, а висшето записах тук – и двете изцяло в икономическата сфера.

Намеренията ми бяха да си дам една година за да се адаптирам към забързаното ежедневие в столицата, а на втората година от обучението си да си потърся и работа, която да съчетая с университета – нещо на непълен работен ден, нещо простичко, нещо, с което да натрупам опит. Видях обявата за работа в Капела Плей и реших да опитам, дори сякаш на шега - съвсем не подозирах, че тази обява ще промени живота ми...

Подадох си документите за позицията „рецепционист“, получих обаждане и така станах член от семейството на Капела. 

Няма да крия, че отначало ми беше трудно – работа и университет, имаше дни, в които сънят не стигаше и умората натежаваше все повече и повече. Огромен плюс беше възможността да работя в удобно за мен време, тъй като работата позволява гъвкава заетост, съобразена със занятията в университета. Въпреки това ми отне известно време да свикна с този ритъм, но си заслужаваше. Работата с деца може да бъде доста напрегната, но когато виждаш техните усмихнати лица или когато децата започнат да те разпознават, да те търсят, когато ти си част от незабравимия им рожден ден – тогава те стават част от твоя живот и работата постепенно се превръща  в нещо повече. Удовлетворението от възможността да срещнеш децата с любимите им герои в специалния им ден, подготовката по тематиката на партито и самата му реализация спомагат за превръщането на задължението в удоволствие.  

Тук съм от почти година, но още на първия месец се почувствах на мястото си.  Бързо станах част от колектива, всички ми помагаха и съвсвем скоро след започването ми вече плувах в свои води. И макар че вече съм натрупала доста опит в различни ситуации, винаги когато имам нужда от помощ има към кого да се обърна. Колегите ми бързо станаха и мои приятели. Всички тук са млади, позитивни и енергични, което  прави работата много по-приятна и определено доста забавна на моменти. Понякога работния процес е придружен с почти толкова смях, колкото се чува и от децата в центъра.

Разбира се като всяка работа и тук има натоварени дни, но това отдавна изобщо не ме притеснява, защото знам, че в края на работния ден ще имам поне една интересна случка за разказване. Децата, които посещават центъра са не само безумно сладки, те са и невероятно интересни и страшно различни личности. Това прави и работата изключително специална.

Казано накратко, работата в Capella Play е едно неверятно приключение. 

Сподели в социалните мрежи